VERLOFPERIODES

Oost-Vlaanderen
 • AGS Deinze: open
 • AGS Gent: open
 • AGS Oudenaarde: open
West-Vlaanderen
 • AGS Menen: 21/07 t.e.m. 7/08
 • AGS Zwevegem:
  • Verkoop: 1/08 t.e.m. 7/08 en 13/08
  • Werkplaats: 1/08 t.e.m. 15/08

ONDERHOUD / CHECK-UP AANVRAGEN

Persbericht - Onthulling design IONIQ 6

Hyundai Motor onthult design elektrische IONIQ 6 ‘Electrified Streamliner’ met doordacht interieur

 • Hyundai’s nieuwste model in de elektrische IONIQ-merklijn pakt uit met een gestroomlijnde look en functionele efficiëntie volgens het ‘Ethical Uniqueness’ designthema
 • Het cocon-achtige interieur met comfortsnufjes en aanpasbare verlichting zorgt voor een persoonlijk en ruim interieur
 • Het aerodynamische profiel met één gebogen lijn en zorgvuldig geboetseerde contouren zorgen voor Hyundai’s laagste luchtweerstandscoëfficiënt van 0.21 (In combinatie met 18-duims zomerbanden en Digital Side Mirror, waar beschikbaar)
 • IONIQ 6 is de eerste met het nieuw ontworpen ‘H’-embleem en maakt gebruik van meer dan 700 Parametric Pixels voor een uniek karakter
 • Het veelvuldige gebruik van duurzame materialen weerspiegelt de toewijding aan een propere mobiliteitsethos

Seoul/Kontich, 28 juni 2022 – Hyundai Motor Company heeft vandaag het gestroomlijnde en tijdloze design van de langverwachte IONIQ 6 onthuld, het tweede model in het gamma van de volledig elektrische IONIQ-merklijn. IONIQ 6, die Hyundai beschrijft als ‘Electrified Streamliner’, is aerodynamisch gesculpteerd en maakt op innovatieve wijze gebruik van duurzame materialen om zo uiting te geven aan de waarden van hedendaagse EV-gebruikers.

IONIQ 6, die inspiratie put uit Hyundai’s Prophecy EV Concept, wordt gekenmerkt door cleane, eenvoudige lijnen en een pure, aerodynamische vorm die de ontwerpers van Hyundai omschrijven als ‘Emotional Efficiency’. De ‘Electrified Streamliner’-typologie van IONIQ 6 en zijn doordachte cocon-achtige interieur belichamen een silhouet voor het nieuwe tijdperk van elektrische mobiliteit, terwijl het algemene ‘Ethical Uniqueness’ designthema Hyundai’s klantgerichte toewijding aan energie-efficiëntie en verantwoordelijkheid op ecologisch vlak weerspiegelt.

Het mensgerichte design van IONIQ 6 is ethisch en uniek

IONIQ 6 pakt uit met zijn ethische en unieke design door middel van zijn energie-efficiëntie en duurzame materiaalgebruik. Bij het ontwerpen van IONIQ 6 stond van bij de start de mens centraal, met een interieurruimte die tegelijkertijd met de koetswerkvorm ontwikkeld werd. Daarbij werden inspanningen geleverd om de interieurruimte te optimaliseren en te maximaliseren door de vooren achterkant langer te maken, wat zorgt voor een uniek gestroomlijnd silhouet en een ruim interieur.

Net als de eerder gelanceerde en meermaals bekroonde IONIQ 5 past IONIQ 6 de ‘Hyundai Look’ designstrategie toe, waarbij elk model een uniek uitzicht krijgt, zoals de stukken in een schaakspel. Door een klantgericht pad te bewandelen, ontwerpt Hyundai met het oog op diverse levensstijlen, eerder dan te gaan voor een stijl die iedereen moet behagen.

Gestroomlijnde look met één gebogen lijn en een strak maar toch functioneel uitzicht

IONIQ 6 belichaamt als ‘electrified streamliner’ het idee van ‘Emotionele Efficiëntie’ door tegelijkertijd tegemoet te komen aan de noden van klanten op het vlak van esthetiek als qua functionaliteit. Het aerodynamisch gesculpteerde silhouet, met eenvoudige en toch sensuele rondingen, zorgt voor een nieuwe typologie in het tijdperk van de EV-mobiliteit.

IONIQ 6 biedt een bijzonder lage luchtweerstandscoëfficiënt van amper 0.21, geholpen door zijn lage neus, actieve luchtkleppen en optionele digitale zijspiegels (beschikbaarheid afhankelijk van lokale markt). Andere elementen die bijdragen aan de benijdenswaardige aerodynamische kwaliteiten van IONIQ 6 zijn de elliptische, door een vleugel geïnspireerde spoiler met winglet, een lichte boat-tail structuur en scheidingsstukken weerszijden van de achterbumper. Zelfs onder de auto blijkt het streven naar een betere aerodynamica uit de volledige afdekking van het onderstel, geoptimaliseerde deflectoren en verkleinde openingen rond de wielkasten.

IONIQ 6 maakt ook gebruik van 700 Parametric Pixels op verschillende plaatsen, zoals de koplampen, de achterlichtunits, de laag geplaatste sensoren vooraan, de afwerking van de luchtkleppen en de indicator op de middenconsole, om IONIQ merkidentiteit doorheen het voertuig te versterken.

De in de achtervleugel geïntegreerde Parametric Pixel High-Mounted Stop Lamp (HMSL), het derde stoplicht, toont een in het oog springende lichtsignatuur wanneer er geremd wordt. Om het unieke karakter van IONIQ 6 verder te benadrukken, krijgt hij zowel voor- als achteraan de nieuw ontworpen Hyundai ‘H’-badge.

Het cocon-achtige interieur biedt een doordachte persoonlijke ruimte op wielen

Het cocon-achtige interieur van IONIQ 6 doet dienst als comfortabel toevluchtsoord en persoonlijke ruimte, met een overvloed aan praktische snufjes en duurzame materialen die een bewuste en ecologisch verantwoorde mobiliteitservaring en levensstijl mogelijk maken.

Het Electric Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai Motor Group zorgde ervoor dat de ontwerpers het interieur konden uitrekken, zowel voor- als achteraan, om op die manier de beenruimte en het ruimtegevoel te optimaliseren om de inzittenden te laten genieten van comfort. Het platform maakt ook een volledig vlakke vloer mogelijk, wat zorgt voor een gevoel van ruimte.

De op de gebruiker gerichte binnenarchitectuur wordt geïllustreerd door een ergonomisch ontworpen en centraal geïntegreerd controlecentrum dat aanzet tot veilig en intuïtief rijden. Het modulaire dashboard-aanraakscherm bevat een 12 duim groot infotainmentdisplay en een 12 duim grote tellerpartij. Een brug-achtige middenconsole biedt een praktische en overvloedige opbergruimte.

Dual Color Ambient Lighting interieurverlichting biedt een globale verlichting van het interieur van IONIQ 6. Gebruikers kunnen kiezen uit een spectrum van 64 kleuren en zes tweevoudige kleurenthema’s die ontwikkeld werden door kleurenexperts om bestuurders en passagiers te helpen om zich comfortabeler en meer op hun gemak te voelen. De 4-dot Interactive Pixel Lights op het stuur vergemakkelijken de communicatie tussen de bestuurder en het voertuig.

Door knoppen van de voorportieren te verwijderen, is er meer adem- en opbergruimte. Transparante accenten op de dashboardafwerking, de kaartenvakken in de deuren en de afdekking voor het lagere gedeelte van de middenconsole benadrukken nog meer het gevoel van ruimte en het unieke karakter.

Duurzaamheid dankzij ecologische materialen op verschillende contactpunten

Helemaal in lijn met de ‘Ethical Uniqueness’-insteek van IONIQ 6 en geïnspireerd door het ecologische bewustzijn van consumenten hebben de ontwerpers duurzame materialen toegepast op het koetswerk, zoals lak met gerecycleerde pigmenten van gebruikte banden voor de bekledingspanelen en pigment van verkoolde bamboe voor de koetswerklak.

Ook het interieur van IONIQ 6 is afgewerkt met duurzame materialen en kleuren. Afhankelijk van het afwerkingsniveau omvat het interieur ecologisch bewerkt leder (zetels), gerecycleerde PET-stoffen (zetels), bio TPO-overtrek (dashboard), bio PET-stof (dakhemelbekleding), biologische verf op basis van plantaardige oliën (deuren) en tapijten van gerecycleerd visnet – dat laatste is een primeur voor de IONIQ merklijn.

IONIQ 6 op digitale billboards en wereldpremière

Bij de onthulling van het ontwerp geeft Hyundai Motor tegelijkertijd op drie wereldbekende billboards een immersieve en impactvolle 3D digitale designfilm vrij. De film, met daarin aandacht voor het gestroomlijnde design en de flexibele interieurruimte van IONIQ 6, is te zien op het K-POP Square in Seoul, Piccadilly Circus in London en de Big Kahuna op Times Square in New York.

De wereldpremière van IONIQ 6 vindt plaats in juli, wanneer Hyundai de volledige specificaties vrijgeeft, inclusief de snufjes en geavanceerde technologieën van de ‘Electrified Streamliner’.

Kijk voor meer informatie over IONIQ 6 op de campagnepagina: https://ioniq6.hyundai.com

Bron: Newsroom Belux: www.news.hyundai.be.

Autogroep Servayge