Wij blijven beschikbaar!

Ondanks de nieuwe coronamaatregelen blijft Autogroep Servayge open! Onze showrooms zijn uitsluitend open op afspraak. U kan uiteraard ook nog altijd bij ons terecht voor uw onderhoud of herstellingen aan uw wagen.
Afspraak showroom aanvragen

CONTACTGEGEVENS

Hyundai Ioniq Electric

DESIGN HYUNDAI IONIQ ELECTRIC

INTERIEURKLEUREN HYUNDAI IONIQ ELECTRIC

BATTERIJ, RIJBEREIK, LAADTIJDEN EN LAADMOGELIJKHEDEN

De nieuwe Hyundai Ioniq Electric beschikt nu over een betere elektrische aandrijflijn met een krachtige batterij. Het maximum vermogen van de elektromotor is 100 kW - 136 pk en bezit over een lithiumionpolymeerbatterij van 38,3 kWh. Deze combinatie zorgt voor een rijbereik van 331 km*.

De wagen bezit over een ingebouwde monofasige lader van 7,2 kW. Dit wil zeggen indien er gebruik gemaakt wordt van een DC-snellaadstation van 100 kW dat de batterij tot 80% kan opgeladen worden in ongeveer 54 minuten. Indien u gebruik maakt van een 50 kW DC-snellaadstation, dan kan de batterij tot 80% opgeladen worden in ongeveer 57 minuten. Indien u geen gebruik kan maken van een snellaadstation, kan u de wagen laden in ongeveer 6u via een AC-laadstation.

Bij een elektrische Hyundai Ioniq is het ook mogelijk om uw laden te programmeren volgens uw eigen wensen. Uw laadtijden personaliseren naargelang uw planning is dus perfect mogelijk. Een bijkomend pluspunt is dat u met enkele klikken geld kan besparen door gebruik te maken van daluurtarieven. Hoe kan u zelf de laadtijden kiezen van uw Hyundai Ioniq Electric? Dit kan heel simpel door de functie 'reserveren van laadtijd" te gebruiken op het centrale scherm. Daar kan u zelf de begin- en eindtijden van het laden gaan programmeren.

Waar kan u laden met uw Hyundai Ioniq Electric? Dit kan zowel thuis met de thuisoplader (Mennekes type 2) via een stopcontact of wallbox als onderweg met de thuisoplader via een AC-laadstation of met de snellader (Combined Charging System - CCS) via een DC-laadstation. Om thuis te laden is het aangeraden om een wallbox te installeren zodat u sneller kan laden dan met een gewoon stopcontact. Eénmaal op weg kan u laadstations terugvinden via uw GPS of via internet.

* Gecombineerd rijbereik volgens WLTP. De actieradius kan licht variëren naargelang de wegomstandigheden, uw rijstijl en de temperatuur.

SLIMME TECHNOLOGIEËN

De nieuwe Hyundai Ioniq Electric beschikt over vele slimme technologieën. Hieronder een oplijsting van enkele technologieën.

Smart Cruise Control met Stop & Go

De nieuwe elektrische Ioniq beschikt over een Smart Cruise Control met Stop and Go. Dit komt overeen met een gewone Cruise Control, maar zorgt voor meer veiligheid en gemak. Het systeem zorgt ervoor dat u een vaste afstand automatisch kan aanhouden ten opzichte van uw voorligger. De snelheid van de wagen zal dus automatisch verlagen of verhogen tot de ingestelde km/uur naargelang de verkeersomstandigheden op dat moment. De Smart Cruise Control met Stop and Go werkt ook perfect in files. Het systeem kan dus perfect de ingestelde afstand handhaven nadat u tot stilstand kwam in file. De motor start opnieuw wanneer een voorwaartse beweging voor het voertuig wordt gedecteerd en het gaspedaal wordt ingedrukt. De Leading Vehicle Departure Alert-functie gaat de bestuurder waarschuwen wanneer de voorligger vertrekt vanuit stilstand.

Forward Collision-Avoidance Assist met detectie van voetgangers en fietsers (FCA)

FCA is een automatisch noodremsysteem met voetganger-, fietser- en hindernissendetectie. Het is een geavanceerde actieve veiligheidsfunctie die de bestuurder gaat waarschuwen voor noodsituaties en indien nodig automatisch gaat gaan remmen in uw plaats. Het Forward Collision-Avoidance Assist maakt gebruik van radar- en camerasensoren voor- en achteraan en werkt in drie stappen, namelijk:

 1. Waarschuwing aan bestuurder met een zicht- en hoorbaar signaal
 2. Stuurt de remmen aan op basis van het aanrijdingsrisico
 3. Remt maximaal om een aanrijding te voorkomen of schade ervan te beperken (indien ze niet vermeden kan worden)

Het systeem is actief vanaf een snelheid van 8 km/u en detecteert voertuigen, voetgangers en fietsers.

Blind-spot Collision Warning (BCW) met Lane Change Assist

BCW, beter gekend als dodehoekwaarschuwing, zorgt ervoor dat u een waarschuwing krijgt wanneer er iemand in uw dode hoek aan het rijden is. Deze waarschuwing krijgt u visueel te zien in de buitenspiegels. Dit is mogelijk door de radar die de achterste hoeken bewaakt. Als de bestuurder zijn richtingsaanwijzers gebruikt om van rijstrook te veranderen terwijl er een voertuig in uw dode hoek bevindt, dan gaat er een geluidssignaal af.

Rear Cross-Trafic Collision Warning (RCCW)

RCCW, beter gekend als waarschuwing zijdelings achterkomend verkeer, gaat het risico op aanrijding met dwarsend verkeer beperken bij het achterwaarts verlaten van zones met een beperkt zicht (denk maar aan parking waar u achterwaarts dient uit te rijden). Het risico kan beperkt worden door de hoekradar achteraan de wagen. De radar kan een gebied van 180° achter het voertuig scannen op naderend zijdelings achterkomend verkeer. Het RCCW gaat de bestuurder dus waarschuwen met een zicht- en hoorbaar signaal indien er een ander voertuig in dat veld komt terwijl de bestuurder achterwaarts aan het uitrijden is.

Lane Following Assist (FCA) en Lane Keeping Assist (LKA)

De nieuwe elektrische Hyundai Ioniq is uitgerust met de Lane Following Assist (rijstrook volgassistent). Indien het systeem geactiveerd is, zal de wagen zich in het midden van de rijstrook houden bij een snelheid vanaf 0 t.e.m. 150 km/uur. Dit kan zowel op snelwegen als in een stad.

De Hyundai Ioniq Electric beschikt ook over de functie Lane Keeping Assist (rijstrookassistent). Deze functie is mogelijk door de camera aan de voorzijde die de wegmarkeringen monitort. Als de bestuurder zonder richtingsaanwijzer of onbedoeld over een ononderbroken lijn dreigt te rijden, geeft het systeem een waarschuwing en gaat de Hyundai Ioniq Electric terug in de rijstrook sturen.

Automatische LED-koplampen en High Beam Assist (HBA)

De koplampen van een Hyundai Ioniq Electric zijn in led in plaats van de standaard halogeenlampen. De voordelen van LED-koplampen zijn een lange levensduur en een opmerkelijk lager energieverbruik dan halogeenlampen. De wagen beschikt over LED-koplampen, LED-lichtblokken achteraan, LED-dagrijlichten en positielichten. In de wagen zit er ook een lichtsensor en zorgt ervoor dat de koplampen automatisch aangezet worden indien nodig. Daarbovenop bezit de wagen ook over een High Beam Assist (HBA) oftwel een grootlichtassistent. Een grootlichtassistent gaat in het donker zowel tegenliggend als voorliggend verkeer gaan detecteren en gaat de dimlichten inschakelen om de andere bestuurders zo min mogelijk te gaan verblinden. Wanneer er geen tegenliggers of voorliggend verkeer gedetecteerd is, dan zal het systeem automatisch het grootlicht inschakelen. Opgelet: u dient wel de automatische stand in te schakelen.

Driver Attention Warning (DAW)

De waakzaamheidsassistent, ook gekend als Driver Attention Warning (DAW), is een veiligheidsoptie die ervoor zorgt dat deze wagen nog een stuk veiliger is. Dit systeem gaat voortdurend de rijpatronen gaan bewaken en analyseren op basis van drie parameters:

 1. De stuurhoek
 2. Het stuurkoppel
 3. De positie van het voertuig in de rijstrook

Wanneer het systeem opmerkt dat de bestuurder vermoeid of afgeleid is, zal de DAW de aandacht van de bestuurder trekken met een zichtbare melding of een geluidssignaal. De waakzaamheidsassistent zal dus bij een afwijkend patroon voorstellen om een pauze in te lassen.

Intelligent Speed Limit Warning (ISLW)

Intelligent Speed Limit Warning (ISLW), oftwel verkeersbordenherkenning, herkent snelheidsborden met de camera vooraan en via informatie van het navigatiesysteem. De maximumsnelheid wordt visueel weergegeven op het instrumentenbord en het navigatiesysteem.

Emergency Call System

ECall voor meer veiligheid en beveiliging. Wanneer u een ongeluk krijgt met de Hyundai Ioniq Electric, zal het eCall-systeem automatisch om hulp vragen en zal de airbags ontplooien. Voor noodhulp kunt u ook op de SOS-knop drukken. De SOS-knop kan altijd gebruikt worden. Het maakt dus niet uit welk uur of welke dag het is.

Slim regeneratief remsysteem

De nieuwe elektrisch Hyundai Ioniq is uitgerust met een regeneratief remsysteem met geavanceerde technologie voor intelligent rijden. Het remsysteem zorgt ervoor dat de batterij laadt tijdens het rijden door gebruik te maken van de elektromotor om het voertuig te vertragen. Daarnaast gebruikt het systeem ook de radarsensor aan boord om automatisch het niveau van het regeneratief remmen aan te sturen naargelang het voorliggende verkeer en gaat indien nodig gaan afremmen.

UITRUSTINGSNIVEAUS HYUNDAI IONIQ ELECTRIC

Hyundai Ioniq EV Feel

Hyundai Ioniq Electric Feel is uitgerust met de volgende opties:

Exterieur
 • Deurhandgrepen met chroom insert
 • Bumpers in koetswerkkleur
 • Knipperlichten in de buitenspiegels
 • Elektrisch bediend & verwarmde buitenspiegels
 • Automatische koplampen
 • Elektrische ruiten vooraan met „auto up-down“ functie
 • Elektrische ruiten achteraan
 • 16“ lichtmetalen velgen (banden 205/60R16)
 • Elektrisch inklapbare buitenspiegels
 • Buitenspiegels met geïntegreerde welkomstverlichting
 • LED-koplampen
 • LED-lichtblokken achteraan
 • LED-dagrijlichten & positielichten
 • Regensensor
 • Raamomlijsting in geborsteld aluminium
Interieur
 • Verwarmde zetels vooraan
 • Automatische airconditioning
 • Centrale vergrendeling met afstandsbediening
 • Stuurwiel en pook overtrokken met leder
 • Bediening aan het stuurwiel (audio, Bluetooth®, cruise control & boordcomputer)
 • Schakelpeddels voor DCT-transmissie
 • Zetelbekleding in antraciet stof
 • Armsteun vooraan met opbergruimte
 • Specifieke opbergruimte voor een tablet
 • Armsteun achteraan met bekerhouder
 • Ventilatiemonden in middenconsole achteraan
 • Automatische ontwasemingsysteem (voorruit)
 • Elektrochromatische binnenspiegel
 • Donkergetinte ruiten achteraan
 • Smart Key (openen en starten zonder sleutel)
 • Binnendeurhandgrepen in geborsteld alu-look
 • Specifieke drempelbeschermers
 • Elektrische parkeerrem (met “Auto hold” functie)
Audio, Navigatie & Informatie
 • USB-aansluitingen in middenconsole + USB oplader
 • Bluetooth® handsfreekit
 • Achteruitrijcamera (beeldweergave op audio/navi scherm)
 • Premium audiosysteem INFINITY met 8 luidsprekers
 • Navigatiesysteem met 10,25” aanraakscherm en SD-kaart + DAB
 • Supervision boordcomputer met 7” LCD scherm
Veiligheid
 • eCall (Emergency call system)
 • LKA (Lane Keeping Assist), rijstrookassistent
 • FCA (Forward Collision-avoidance Assist), auto/fiets/voetganger
 • HBA (High Beam Assist), grootlichtassistent
 • DAW (Driver Attention Warning), waakzaamheidsassistent
 • Smart cruise control met S&G (STOP&GO)
 • Parkeersensoren achteraan
 • 7 airbags (waaronder 1 knieairbag voor de bestuurder)

Hyundai Ioniq EV Shine

De Hyundai Ioniq EV Shine heeft volgende opties bovenop Feel:

Interieur
 • Verwarmd stuurwiel
 • Zetelbekleding in leder
 • Elektrisch verstelbaar bestuurderszetel
 • Geventileerde zetels vooraan
 • Verwarmde zetels achteraan
 • Sportpedalen in metaal
 • Draadloos laadsysteem voor GSM (middenconsole vooraan)
Veiligheid
 • BCW (Blind spot Collision Warning), dodehoekwaarschuwing
 • RCCW (Rear Cross Collision Warning), waarschuwing zijdelings achterkomend verkeer
 • ISLW (Intelligent Speed Limit Warning), verkeersbordenherkenning
 • Parkeersensoren vooraan
 • LFA (Lane Following Assist)

BATTERIJPAKKET HYUNDAI IONIQ ELECTRIC

Batterij Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Ioniq EV heeft één batterijpakket:

 • Hyundai Ioniq Electric 38,3 kWh 136 pk

Type batterij: Lithium-ionpolymeer met een vermogen van 100 kWh

ASSISTANCE & GARANTIE HYUNDAI IONIQ ELECTRIC

8 jaar gratis Hyundai Assistance op elektrische Hyundai Ioniq

8 jaar gratis hulp bij pech en ongeval: 24 uur per dag, 7 dagen per week en waar dan ook in Europa*. Deze hulp is uiteraard ook van toepassing als u zelf een foutje maakt zoals bij het tanken van de verkeerde brandstof, een lekke band of een lege accu. Hyundai Ioniq geniet van 8 jaar Hyundai Assistance. Download hier de details.

Vanaf 1/01/2020 geniet de Hyundai Ioniq van levenslange Hyundai Assistance.

*Europese landen vermeld op de groene verzekeringskaart.

© Hyundai Belgium.

5 jaar garantie zonder kilometerbeperking op elektrische Hyundai Ioniq

De waarborg* dekt de defecten die het gevolg zijn van product of fabricage fouten.

De waarborg* is geldig in de landen van de EU en in de vrije Europese marktzone. Hyundai stelt deze unieke waarborg van 5 jaar zonder kilometerbeperking voor sinds 2010 voor alle nieuwe wagens verkocht in Europa door het officiële Hyundai net (verschillen zijn mogelijk volgens het land en het model).

De Hyundai 5 jaar waarborg zonder kilometerbeperking is recentelijk gewijzigd. Afhankelijk van de productiedatum, bestel‐ en opslagtijd kan het voertuig onder de oude garantiebepalingen vallen, zoals vastgelegd in de algemene voorwaarden van het Service boekje. Zie voor gedetailleerde voorwaarden het Service boekje of raadpleeg uw Erkend Hyundai Dealer.

*De waarborg is aan voorwaarden onderhevig. Download hier de details.

© Hyundai Belgium.

8 jaar / 200.000 km batterij garantie op elektrische Hyundai Ioniq

De krachtige Lithium-Ion Polymeerbatterij is gedekt door een garantie* van 8 jaar of maximum 200.000 km, afhankelijk van wat het eerst van toepassing is.

Op de 12 V batterij is de fabrieksgarantie van 2 jaar - onbeperkte kilometers van toepassing.

*De garantie is aan voorwaarden onderhevig. Download hier de details.

© Hyundai Belgium.

* Klik hier om de prijsvoorwaarden te bekijken.
Bron: Korean Motor Company. Niet bindende foto’s. Korean Motor Company behoudt zich het recht voor de technische karakteristieken, de prijzen of de uitrusting zonder voorafgaandelijk bericht te wijzigen.

Testrit aanvragen

Wil je een testrit doen? Vul dan zeker het testritformulier in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op. Als je een locatie aanduidt, gelieve rekening te houden met welk merk we waar verdelen. Hyundai: Deinze / Gent / Menen / Zwevegem. Maxus: Deinze / Gent / Menen / Zwevegem. MG: Deinze / Gent / Menen / Zwevegem. Nissan: Zwevegem / pop-up te Menen. Suzuki: Menen.